Iselin Alme

Artist, sangpedagog og foredragsholder

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk

Karriere

Sangeren, skuespilleren og danseren Iselin Alme er født i Oslo i 1957, og er datter av scenografen og maleren Gunnar Alme og Brett Borgen. Iselin Alme er datterdatter av forfatteren Johan Borgen og hans kone Annemarta Borgen. Iselin bor på Teie, Nøtterøy og jobber som danse- og sangpedagog, sanger og frilanser.

Iselin Alme har en lang karriere som utøvende kunstner; som skuespiller, musicalartist og sanger. Iselin har også i en årrekke undervist i dans, så vel barn som unge og voksne i både klassisk ballett og jazzballett. Hun underviser også privatelever i sang og stemmebruk. Iselin har dirigert flere kor og drevet kulturkafé. Hun holder foredrag, bl.a. om sin bestefar Johan Borgens forfatterskap.

Sang
Iselin ble tatt opp som 10-åring i NRK’s Jentekor, senere i Studiokoret, til sammen 12 år. Hun har bakgrunn fra St. Olaf College Choir, studert klassisk sang under Lilly Berglund og Eva Tørklep Larssen.

Iselin har gitt ut 3 album med norske folketoner og romanser, samt ett med Musicals. Hun har medvirket som korist på et stort antall album. Gjennom mange år har Iselin Alme arbeidet som sanger og solist, med kor, korps og orkestre. Bl.a. Forsvarets musikkorps, Kringkastingsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester, Oslo og Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Domkantori m.fl.

Hun har vært med i diverse musicaler og teateroppsetninger: ”West Side Story”, ”Cats”, ”A Chorus Line”, ”Chess”, ”Godspell”, ”Oklahoma”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Spelet om Heilag Olav” samt turnéer med Riksteatret, Rikskonsertene, Arne Domnerus’ kvartett mv.

Iselin har også spilt ved Galeiscenen ved Fredriksvern Verft i Stavern, i ”Bellmann på Galeien” og ”Jeg vet en vind” (Erik Bye), samt arbeidet som repetitør og koreograf ved Galeiscenens oppsetninger. Iselin underviser i sang og har dirigert kor;

  • Dirigert bl.a. Bagn barnekor, ”Gospelino” barnekor og ”Tunklang Vokalensemble”, Tanum i Brunlanes
  • Undervist ved Olgas musikkundervisning (06-08)
  • Privatelever i sang fra (97 – dd)
  • Sanglærer ved Sør-Aurdal Musikkskole (98-99), vikar ved Larvik musikkskole (00-08)
  • Underviser i sang på musikklinjen ved Greveskogen vgs.

Dans
Iselin begynte å danse da hun var 5 år gammel på ballettakademiet hos Gerd Kjølaas. Hun tok flere eksamener der under RAD (Royal Academy of Dancing).

Etter hvert gikk Iselin over til moderne ballett og jazzballett, og fikk undervisning bl.a. ved St Olaf College, Northfield, Minnesota, USA; Bente Waastad; Torild Frostad, der hun også underviste; og Danseloftet, med Collage Dansekompani.
Iselin var med i flere musicaloppsetninger, som sanger og danser i ”Cats”, ”A Chorus Line”, begge disse med Runar Borge som koreograf, samt revyer ved Chat Noir og Hotel Klubben i Tønsberg.
Iselin underviste i dans og klassisk ballett ved Bajazz ballettskole siden 2008 og ved Studio Nille ballettskole i Larvik siden 2006. Hun har hatt egen ballettskole i Bagn 1997-1999 og ved Aktiviteket i Fagernes 1997-1998. Tidligere har hun undervist ved ungdomsskole i jazzballett. Hun underviser i dag ved Heges Jazzballett i Tønsberg og på Nøtterøy.

Annet
Iselin Alme har i årene 2003-2005 sammen med Marianne Arctander Irgens drevet kulturkaféen ”Miss Lemon” i Stavern, et konsept hvor menyen besto av bl.a. intimkonserter og litterære foredrag, kåserier, salg av bøker, helsekost og velværeprodukter. Spennende smaksopplevelser i form av kulinariske retter, viner og et rikt utvalg i te inngikk også i den allsidige menyen.